A kés is előkerült

2022.07.11. 11:31

Kirángatták a nőt és öt gyermekét az ágyból

Fotó: Shutterstock

A Pécsi Járásbíróság július 9-én elrendelte egy fiatal férfi bűnügyi felügyeletét négy hónapra pszichikai bűnsegédként, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette alapos gyanúja miatt. A gyanúsított június 27-én a hajnali órákban három társával megjelent az egyik társa volt élettársának lakóházánál, hogy a nőt és öt gyermekét a gyanúsított társához vigyék vissza.

A nő volt élettársa a sértett nőt késsel fenyegetve, az ágyról hajánál fogva lerángatva arra kényszerítette, hogy öt gyermekével együtt a gyanúsítottal és társaival utazzanak a fővárosba. A gyanúsított a történtek során a ház előtt várakozó gépkocsiban tartózkodott. A fenyegetések hatására a nőt és gyermekeit a gyanúsított és társai magukkal vitték.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Alaposan tartani kell attól, hogy a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, az eljárás egyéb résztvevőinek befolyásolásával veszélyeztetné, megnehezítené a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

Ezért a bíróság a gyanúsítottnak a bűncselekmény elkövetésében játszott bűnsegédi szerepére tekintettel, bűnügyi felügyeletét rendelte el. A gyanúsított a bíróság által meghatározott közigazgatási területet engedély nélkül nem hagyhatja el és hetente két alkalommal kell jelentkeznie a lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában