Izzott a katasztrófavédők ügyeleti vonala

2022.07.11. 18:31

Lángra kaptak a körbálák, de tűzoltóink megfékezték a tüzet

BAMA.HU (FORRÁS: katasztrofavedelem.hu)

Fotó: Mohács HTP

Az elmúlt hétvégén huszonhárom jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltóit kétszer tűzesethez, tizennégyszer pedig műszaki mentéshez riasztották. Székelyszabar külterületén szombat délután tizenhét körbála égett, a tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos egy lapáttal megakadályozta a tűz továbbterjedését, majd a mohácsi hivatásos tűzoltók egy sugár és kéziszerszámok segítségével eloltották a lángokat.

A péntek esti erős szél is okozott gondokat a megyében. Pécsen, az Árpádtető közelében, Bólyon az Ady Endre utcában, és Drávafok külterületén is kidőlt és útakadályokat okozott egy-egy kidőlt fa. 

Forrás: Mohács HTP

A közúti balesetek is adtak munkát a hétvégén megyénk tűzoltóinak. Vasárnap kora reggel árokba hajtott, majd fának csapódott egy személyautó Pécsvárad külterületén. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, kiemelték a kocsiból az egyedül utazó sofőrt, majd átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak. A gépkocsivezetőt könnyű sérülésekkel szállították kórházba. 

Forrás: Pécs HTP

Lesodródott az útról és a közeli kukoricatáblába csapódott egy személykocsi Hosszúhetény és Pécs között vasárnap reggel. A járműben ketten utaztak, még a pécsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt el tudták hagyni az autót, könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben.

Forrás: Pécs HTP

Könnyebben megsérült az a nő, aki autójával Palotabozsok külterületén letért az útról és az árokban állt meg. A véméndi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Forrás: Véménd KVO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában