Kattant a bilincs

2022.07.08. 18:28

Éjjel raboltak, de hamar rendőrkézre kerültek

Két férfit azzal gyanúsítanak, hogy rátámadtak négy férfira az éjszaka folyamán Pécsett.

Fotó: Shutterstock

 Egy férfi pénteken hajnali egy óra körül Pécs belvárosában leintette az éppen arra haladó járőrautót, és a rendőröknek elmondta, hogy nem sokkal előtte egy parkolóban két férfi bántalmazni kezdte őt és társait, és követelték, hogy adják át nekik az értékeiket. 

Pénzt akartak, de az egyik sértettnek a cipőjét is levették, és a pólóját is el akarták venni. A két támadó végül több mint 70 ezer forint készpénzt, bankkártyát, személyes iratokat, mobiltelefont, egy pulóvert, valamint egy doboz cigarettát vett el a sértettektől, majd elmenekültek a helyszínről. 

A rendőrök a személyleírás alapján rövid időn belül a belvárosban elfogták az elkövetéssel gyanúsítható két férfit. Egyiküknél találtak is egy telefont, amelyet a férfi a rendőrök kérésére nem tudott bekapcsolni, azonban a járőrök a sértett által megadott PIN-kóddal már be tudták kapcsolni azt. A két férfitől a telefonon kívül lefoglalták egyikőjük pulóverét, valamint a náluk lévő készpénzt is.

A 26 éves pécsi férfit és 25 éves dunaszekcsői társát előállították, majd kihallgatták őket gyanúsítottként. Őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. Ellenük rablás, kifosztás, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés, valamint okirattal visszaélés miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!