Sárga figyelmeztetést van érvényben

2022.07.30. 10:33

Megérkezett a hidegfront Baranyába, több helyen esik, viharos szél fúj, és dörög az ég

A kép illusztráció

Fotó: Pesthy Márton

A Dunántúlon kiterjedtebb csapadékzóna halad kelet felé a beágyazott zivatarokkal, az erősebb gócokat arrafelé főleg rövidebb idő alatt lehulló intenzív csapadék (10-20 mm) kísérheti, írta a Országos Meteorológiai Szolgálat . A déli óráktól a front közvetlen előterében több helyen is hevesebb zivatarok kialakulása várható, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek. A heves zivatarok súlypontja várhatóan eleinte inkább a középső tájakra, Duna-Tisza közére esik, majd késő délutánra, estére inkább az Alföld keleti felére és északkeletre helyeződik át.

Baranyára sárga figyelmeztetést adott ki a szombati napra az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt. Mint írták, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!