Milliárdos csalás

2022.07.27. 18:30

Önkormányzatokat is átvert a bűnbanda (videó)

Másfél év nyomozás, és 95 gyanúsított elfogása után egyik napról a másikra szűnt meg az egész országra kiterjedő milliárdos csalássorozat.

bama.hu (forrás: police.hu)

A rendőrség közleménye szerint, negyvenhárom csalás és ötvenegy csalási kísérlet írható a számlájára annak a bűnözői hálózatnak, melynek irányítói elsősorban kórházakat, önkormányzatokat, sportegyesületeket és színházakat károsítottak meg számlaváltós csalásokkal. 

A gyanúsítottak a bűncselekmények során 43 sértettől csaltak ki közel 1,2 milliárd forintot, de ennél jóval több intézménynél próbálkoztak, azonban ezeknél 51 esetben nem sikerült a megtévesztés. A nyomozók az eljárásban számos strómant, szervezőt, köztük a fő szervezőket is elfogták; összesen 95 embert hallgattak ki gyanúsítottként, az irányító ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki. A felderítésben baranyai nyomozók is részt vettek. 

Megkerestük a rendőrség sajtóosztályát, hogy a megyében melyik önkormányzatot, sportegyesületet, kórházat vagy színházat verte át a bűnbanda, amire egy rövid választ kaptunk: a Budapesti Rendőr-főkapitányság a folyamatban lévő nyomozásban a sértetteket, károsultakat nem kívánja megnevezni és egyéb részleteket sem áll módunkban kommunikálni.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!