Vigyázzunk az utakon!

2022.08.05. 19:31

Augusztus elejéig tíz halálos kimenetelű baleset történt a megyében (videó)

Zsigmond József

Több tragikus kimenetelű baleset történt az ország útjain az elmúlt másfél napban. Egy grúz férfi tizenöt illegális migránst akart átcsempészni az országon egy személyautóval, mikor Bócsa (Bács-Kiskun megye) közelében összeütközött egy másik kocsival. Hárman meghaltak, tizenegyen megsérült. Galgahévíznél (Pest megye) egy autó letért az útról és egy fának csapódott, Mórnál (Fejér megye) egy személyautó és teherautó ütközött, ketten életüket vesztették, míg Pincehelyen (Tolna) egy gyalogost gázoltak halálra.

Sajnos Baranya megyét sem kerülte el a halál angyala. Csütörtökön késő délután Babarc közelében frontálisan ütközött két személygépkocsi, egyes beszámolók szerint az egyik autó áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező autóval. A két gépjármű megpördült és egymással szemben, az út két oldalán lévő füves területre csapódott.

Az egyik autóban csak a sofőr ült, ő sérülések nélkül ki tudott szállni az összetört járműből, a másikban négyen utaztak, közülük a sofőr beszorult a roncsba. Őt a mohácsi tűzoltók szabadították ki két hidraulikus vágóberendezés, egy hidraulikus feszítő berendezés, lánchúzatás, egy hidraulikus nyomató henger, illetve egy orrfűrész segítségével. A sérülteket a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták, ellátták, azonban az egyik szerencsétlenül járt utason már nem tudtak segíteni. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. 

A rendőrség egy tavaly készített megrázó videót is megosztott, Elindulsz otthonról és soha nem érsz haza címmel:

A megyében idén augusztus elejéig tíz halálos kimenetelű baleset történt. Egyetlen egy hónap volt, amikor nem kellett arról beszámolnunk, hogy valaki, vagy valakik balesetben vesztették volna életüket a megyében, ez a hónap július volt.

A rendőrség felhívja a sofőrök figyelmét, hogy az időjárás szoros kapcsolatban van a közlekedésben résztvevők koncentrációs képességével is, a figyelmük az időjárási frontok hatására ingadozik. Érdemes tehát figyelni az időjárás-jelentések kiegészítéseként egyre gyakoribb orvosmeteorológiai, valamint a közlekedésbiztonságot érintő információkra is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában