Molotov-koktél

2022.08.14. 15:39

Frissítve! Anyára és fiára gyújtották rá a házat Véménden (videó)

bama.hu (forrás: police.hu)

Egy nő augusztus 13-án 2 óra 35 perckor arról tett bejelentést a rendőrségre, hogy Véménden valaki rájuk gyújtotta a házat.

Elmondta, hogy csörömpölésre ébredtek fel, majd amikor látták, hogy ég az egyik szoba, ő és a fia kimenekültek a házból, majd elkezdték oltani a tüzet, amelyet végül a tűzoltóknak sikerült megfékezniük. A helyszíni szemle adatai szerint Molotov-koktélok okozták a tüzet.

A rendőrök pár órán belül beazonosították a feltételezett elkövetőket, majd a Mecsek Közterületi Támogató Alosztály munkatársai délelőtt elfogták az elkövetéssel gyanúsítható 29 éves véméndi férfit és 24 éves helyi társát.

Forrás: police.hu

A rendőr-főkapitányságra történő előállításukat követően kihallgatták őket gyanúsítottként, amely során mindketten beismerték a bűncselekmény elkövetését. Őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Forrás: police.hu

Ellenük emberölés kísérlete miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

FRISSÍTÉS:

 

A Pécsi Járásbíróság augusztus 15-én elrendelte két fiatal férfi letartóztatását egy hónapra, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete alapos gyanúja miatt – közölte a Pécsi Törvényszék.

A nyomozás eddigi adatai szerint augusztus 13-án, az éjjeli órákban a két gyanúsított, sörösüveg és benzin felhasználásával készített Molotov-koktélt. Egy véméndi ingatlan középső szobájának zárt ablakát a Molotov-koktélokkal bedobták, melynek következtében a szobában található ingóságok meggyulladtak. A csörömpölésre a szobában alvó sértettek, az ingatlan tulajdonosai felébredtek és értesítették a tűzoltóságot.

A gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény tíztől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő. Az egyik gyanúsított büntetett előéletű, társa büntetlen, azonban vele szemben köznyugalom elleni bűncselekmény elkövetése miatt intézkedést már alkalmaztak. Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak, szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, illetve az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetnék a bizonyítást, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és egyikük védője enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében jelentettek be fellebbezést, míg a másik védő nem fellebbezett. A bíróság határozata nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!