Emberfeletti munka

2022.08.19. 09:01

Erdészek a Mecsekért – közös erővel sikerült megfékezni a pécsi tüzet

A Mecsekerdő Zrt. munkatársai az elsők között riasztotta a tűzoltókat a Pécs-Patacsi erdőrészlet közvetlen szomszédságában keletkezett tűzhöz, amelynek oltásába több terepjáróval azonnal bekapcsolódott az Árpádtetői Erdészet 15 szakembere, akik a katasztrófavédelemmel együtt több mint hat órán át küzdöttek a lángokkal, írta közleményében a Mecsekerdő Zrt..

Zs.J.

A tegnapi esemény részleteiről már beszámoltunk, IDE KATTINTVA érhető el!

Erdészek terepi ismeretükkel, mobil térinformatikai erdészeti rendszerükkel segítették a katasztrófavédelmi vezetési pont irányítási, munkaszervezési tevékenységét. A faállomány-térképek alapján segítettek a legveszélyesebbnek számító fenyves erdőrészletek azonosításában, a veszélyeztetett vezetékek, egyéb infrastruktúra megjelölésében. A helyszínre siető drónos Mecsekerdő Zrt. munkatársai a kialakult tűzfészkek behatárolásában és a tűz terjedési irányának gyors megállapításában nyújtott segítséget a tűzoltóknak.

– A tűzön sikerült úrrá lenni, de sajnos öt hektár fiatal erdő is a lángok martalékává vált. Együttérzünk azokkal, akiknek ebben a tűzben bármilyen kára keletkezett. Erdészként nehéz megélni, hogy az éveken át gondozott, nevelt erdőfelújítás néhány óra alatt elpusztul. A következő időszakban mindent megteszünk azért, hogy ezt a súlyosan károsodott erdőt helyreállítsuk – említi közleményében a Mecsekerdő Zrt.

Hozzátették, hogy a csütörtöki történtek ismét felhívják a figyelmet arra, hogy ebben az aszályos, száraz időszakban a tűzgyújtási tilalmat mindenkinek szigorúan be kell tartania, hogy lakhelyünket és erdeinket ne veszélyeztessük.

A Mecsekerdő Zrt. ezúton is megköszöni a Katasztrófavédelem tűzoltó munkatársainak lelkiismeretes, áldozatos munkáját, amely megakadályozta, hogy még nagyobb katasztrófával kelljen szembenézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!