Súlyos sérüléseket okozott

2022.08.12. 11:00

Frissítve! Féltékenység miatt késelt a szigetvári férfi (videó)

bama.hu (forrás: police.hu)

A kép illusztráció

Fotós: Shutterstock

A rendőrségre 2022. augusztus 9-én 22 óra 15 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a mozsgói szőlőhegyen megkéseltek egy férfit. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy egy férfi egy bozótvágó késsel támadt a sértettre, majd elmenekült a helyszínről.

A rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, majd jelentős erőkkel kezdték meg a támadó felkutatását. A széleskörű adtagyűjtés eredményeképpen a szökésben lévő 35 éves szigetvári férfit a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai fogták el augusztus 11-én délután Zalaegerszegen, majd átadták a baranyai zsaruknak. Ezt követően előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

A gyanú szerint a férfi augusztus 9-én este szerelemféltésből egy machetével a kezében ment ismerőse lakásához, majd miután a sértett ajtót nyitott, rátámadt a nála lévő késsel, és közben azzal fenyegette, hogy megöli. A szúrást a sértett a kezével védte ki, amelynek következtében súlyos sérülést szenvedett.

A férfi az elfogásakor a rendőröknek azt is elmondta, hogy először egy közeli erdőben bujkált, ott rejtette el a bozótvágó kést, valamint a véres ruházatát, amelyet a nyomozók megtaláltak, és lefoglaltak.

Ellene – őrizetbe vétele mellett – emberölés kísérlete miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, és kezdeményezték a férfi letartóztatását.

Frissítés: 

A Pécsi Járásbíróság 2022. augusztus 12-én elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra emberölés bűntettének kísérlete alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a sértett és felesége három gyermekükkel éltek együtt. A sértett feleségének korábbi élettársa a gyanúsított volt, akit emberölésért végrehajtandó szabadságvesztésre ítéltek, büntetéséből két éve szabadult.

A gyanúsított a szabadulást követően ismét kapcsolatot létesített volt élettársával, aki otthonról el is költözött, majd 2022. augusztus első hetében úgy döntött, hogy hazaköltözik, ebben a sértett is segített neki. Ezt követően a gyanúsított több fenyegető üzenetet küldött a sértettnek, majd 2022. augusztus 9-én az éjszakai órákban a gyanúsított egy negyvenhárom cm pengehosszúságú bozótvágó késsel megjelent a sértett és családja házánál és öléssel fenyegetve a sértettre támadt. A gyanúsított a sértett hasa felé szúrt, amit a sértett úgy tudott elhárítani, hogy a kés pengéjét megfogta és igyekezett azt magától eltolni. A gyanúsított és a sértett között kialakult dulakodás során a sértett testszerte több sérülést, többek között egy nyolc napon túl gyógyuló, műtéti beavatkozást is igénylő kézsérülést szenvedett. Az elkövetés eszköze emberi élet kioltására alkalmas, súlyosabb sérülés a sértett védekező magatartásának következtében maradt el.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Alaposan tartani lehet attól, hogy a korábban is hasonló cselekmény miatt már büntetett gyanúsított – szabadlábon hagyása esetén – megszökne, elrejtőzne, veszélyeztetné a bizonyítást a büntetőeljárásban résztvevő egyéb személyek megfélemlítésével, befolyásolásával, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Mindezek miatt a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében jelentettek be fellebbezést, így a határozat nem végleges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!