Sok van a rovásán

2022.08.10. 10:04

Harci kutyával fenyegetőzött a többszörösen visszaeső pécsi bűnöző

A Pécsi Járásbíróság 2022. augusztus 9. napján elrendelte egy hónapra egy fiatal pécsi férfi letartóztatását rablás bűntette és több rendbeli lopás vétsége alapos gyanúja miatt.

bama.hu (forrás: pécsi törvényszék)

Fotó: Shutterstock

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2022. augusztus 5. napján, a délelőtti órákban, egy pécsi lakásban egy férfitől Rivotrilt és Frontint kért, azonban a sértett nem tudta adni a gyógyszereket, ezért a gyanúsított a nagytestű harci kutyáját ráuszította. Ezt követően felszólította a sértettet, hogy vegye elő a mobiltelefonját, majd egy huszonöt cm pengehosszúságú késsel megfenyegette. A sértett a fenyegetés hatására átadta a gyanúsítottnak a harmincezer forint értékű telefont, de a lakásból történő távozásakor a gyanúsítottól visszakérte a telefonját, amit a gyanúsított – mivel ennek tanúja is volt – visszaadott.

2022. augusztus 5-én, lakat lefeszítésével behatolt egy pécsi lakásba és onnan eltulajdonította a tulajdonos kézitáskáját 15.000 forint készpénzzel, valamint egy tizenötezer forint értékű elektromos fogyasztó övet.

2022. július 30-án a gyanúsított egy társával egy pécsi családi ház udvarára másztak be, ahonnan nagy értékű cserepes növényeket, alumínium locsolókocsit a rajta lévő tömlővel tulajdonítottak el, összesen százhatvanháromezer forint értékben. Lefoglalással száztizenháromezer forint kár megtérült, egy ötvenezer forint értékű pálmát nem találtak meg.

A gyanúsított büntetett előéletű, a terhére rótt bűncselekményeket az ellene folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el. Feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén az eljárásban résztvevő személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság végzése végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!