Biztos tippek

2022.08.13. 14:56

Jól működik a pécsi információs hálózat

A szolgálatot teljesítő rendőrök augusztus 12-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 666 határsértőt tartóztattak fel és 298 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. A pécsi rendőröknek ismét pontosak voltak az információik.

bama.hu (forrás: police.hu)

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztály jelzése alapján a járőrök Szigetszentmiklós közelében, az M0-ás autóúton augusztus 12-én 11 óra 12 perckor ellenőrzés alá vontak egy 27 éves szír férfit, egy német honosságú személygépkocsi vezetőjét. A gépkocsiban hét, magukat szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott utasként.

A pécsi osztály jelzése alapján a rendőrök augusztus 12-én 17 órakor Ásotthalom közigazgatási területén is eredményesen dolgozhattak. Az 55-ös számú főúton ellenőrzés alá vontak egy magyar próbarendszámmal ellátott személygépkocsi vezetőjét, egy litván férfit. A gépkocsiban 10, magukat szír állampolgárnak valló migráns tartózkodott rajta kívül.

Inárcson is a pécsiek információi alapján állítottak meg a rendőrök az M5-ös autópályán augusztus 12-én 17 óra 7 perckor egy lengyel  személygépkocsit és annak vezetőjét. A 27 éves türkmén sofőr négy, magát szír állampolgárnak valló férfit szállított.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában