Drónfelvétel is készült

2022.08.24. 18:31

Még tart a nyomozás a pécsi tűzvész keletkezésének ügyében (videó)

R. B.

Már csak a kiégett növényzet emlékeztet bennünket a tragédiára. Fotó: Horváth Nikolett Csilla tűzoltó főhadnagy

A Baranya Megyei Katasztrófavédelem nyilvánossá tette azt a drónfelvételt, amelyen az elmúlt héten Pécsett tomboló tűzvész látható, s amelynek következtében három ház teljesen leégett és nyolc hektáron lángolt az erdő is. Az Akó dülőben bekövetkezett tűzesetet – melynek megfékezésében száztizenhat hivatásos és hetvenkét önkéntes tűzoltó, illetve harmincnyolc további közreműködő, köztük a Honvédség helikopterpilótáival vett részt – vélhetően hulladékégetés okozta. Mivel aznap a hőség miatt tűzgyújtási tilalom volt életben, így felelőtlen tettéért akár öt év börtönbüntetést is kaphat.

Egy férfi a közösségi oldalán beismerte, majd később a TV2 kamerái előtt is megerősítette, hogy ő okozta a tüzet, és azt ígérte mindent meg fog tenni azért, hogy kárpótolja a károsultakat.

Érdeklődtünk a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon, hogy milyen stádiumban áll jelenleg a nyomozás és arról kaptunk tájékoztatást, hogy a rendőrök egy 49 éves pécsi férfit hallgattak ki gyanúsítottként, aki ellen gondatlan közveszély okozása miatt folytatnak nyomozást, amelynek érdekeire való tekintettel ennél bővebb tájékoztatást jelenleg nem áll módjukban adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!