Jók voltak a tippek

2022.08.18. 12:31

Volt, hogy egy másik kocsiból figyelték a csempészt

A napokban több embercsempész kezén kattant a bilincs.

Zs. J.

Fotó: Karnok Csaba

Egyre több az illegális határsértés, ebben az évben már 12 ezer határsértőt tartóztattak fel, és embercsempészet miatt 1100 büntetőeljárást kezdeményeztek, annyit, mint tavaly egész évben

 – nyilatkozta Tarcsa Csaba vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka a napokban a fővárosban egy sajtótájékoztatón.

Az embercsempészek Baranyában is többször próbálkoztak, idén júliusig tizenkettőt fogtak el közülük a megyében. A legnagyobb migránscsoportot február elején tartóztatták fel Homorúdnál, ahol húsz férfit próbált nyugatra csempészni egy török sofőr, akinek két másik török férfi segített. Ők egy másik kocsiban ülve kísérték a „szállítmányt”. A baranyai rendőrök nemcsak a megyében érnek el kimagasló eredményeket az embercsempészek elleni harcban, hanem az ország más területén dolgozó kollégáiknak is segítenek. Több olyan információjuk volt az elmúlt napokban, ami által több embercsempész kezén kattant a bilincs. 

Kedden a szigetszentmiklósi rendőrök az M0-s autópályán a pécsi nyomozók értesülései alapján állítottak meg egy német rendszámú autót, amelyet egy grúz férfi vezetett. A kocsi átvizsgálásakor négy magát szír állampolgárnak valló férfit találtak, akiknél semmilyen úti okmány nem volt. A napokban több olyan esetről számolt be a rendőrség, ahol a pécsi nyomozók tippje segített az embercsempész elfogásában, így vasárnap Bodajknál egy grúz, Jánossomorjánál egy bolgár, Ásotthalomnál egy litván, Inárcsnál egy türkmén sofőrt fogtak el az egyenruhások. 

Tragédia

A hónap elején tragikus baleset történt Tázláron. Egy járőr egy személyautót állított volna meg, mivel feltételezte, migránsokat szállít. Az autóvezető továbbhajtott, és a kereszteződéshez érve sem lassított, nem adott elsőbbséget, ezért összeütközött egy másik autóval, majd a kocsik kigyulladtak. A kocsiban 14 migráns volt, közülük ketten a helyszínen életüket vesztették, bennégtek a járműben. A többi sérültet kórházba szállították, közülük egy határsértő életét vesztette. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában