Több millió forintot zsákmányolt

2022.09.10. 09:46

A pécsi bankrabló rendőr csak egy esetet ismert el, volt kollégái még nyomoznak

Zs. J.

Fotó: police.hu

Egy rendőr kezén kattant a bilincs idén áprilisban, akit azzal gyanúsítottak, hogy ő rabolta ki Pécsen a Komlói úti takarékot. A férfi elfogása után a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség annyit közölt, hogy a rend­őr az egyik bankrablás elkövetését elismerte, emiatt az ügyészség indítványozza letartóztatásának elrendelését. 

– A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen rablás bűntette és más bűncselekmények miatt elrendelt nyomozás jelenleg is folyamatban van, a gyanúsított

 – az ügyészség erre vonatkozó indítványa szerint – továbbra is letartóztatásban van – írta megkeresésünkre dr. Kovács Katalin főügyészségi ügyész szóvivő. Kitért arra is, hogy az ügyészségi tájékoztatás minden esetben követő jellegű, így – figyelemmel az eljárás sikeres lebonyolításának érdekére – csak a már megtörtént eljárási cselekményekről nyilatkozhatnak. Így azokra a kérdéseinkre, amit feltettünk – miként derült ki, hogy pécsi rendőr követte el a bankrablást, kirendelt ügyvéd védi-e, a másik pécsi bankrablást is ő követte-e el – nem kaphattunk választ. 

Lapunk elsők között megírta, hogy 2020. május 12-én, délután újra kirabolták azt a Komlói úti bankfiókot, amit 2019 novemberében egyszer már kifosztottak. A két évvel ezelőtti esetről annyit írt a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy 15 óra körül egy férfi bement egy pécsi bankfiókba és egy maroklőfegyverrel – vagy annak látszó tárggyal – az alkalmazottakat arra kényszerítette, hogy a kasszában lévő készpénzt adják át. Az elkövető több mint 5,7 millió forinttal távozott. A közleményből kiderült, hogy a bankrabló, aki a rendőrségen dolgozott, egy végzetes hibát követhetett el. A férfi belépett a rendőrségi Robot­zsaru nyilvántartási rendszerbe, és rákeresett a rablás miatt indult eljárás ügyiratára, amelyből iratokat töltött le. A rendőrök 2022 április végén fogták el a férfit a Lánc utca közelében. 

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség erőszakos vagyon elleni, hivatali és közbiztonság elleni bűncselekmény miatt folytat nyomozást az ügyben. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában