Jó volt az információ

2022.09.20. 12:31

Benzinkúton bukott le az embercsempész

Az elmúlt hetekben többször a pécsi nyomozók jelzése alapján fogtak el embercsempészeket az országban.

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az elmúlt héten egy budapesti benzinkúton (egy koszóvói sofőrt és négy migránst), Tatabányánál (bolgár és ukrán embercsempész, tizennégy migráns), Dunaszentgyörgynél (szír embercsempész, négy migráns), Tatán (cseh és ukrán embercsempész, nyolc migráns), Budapesten (iraki embercsempész, tizenhét migráns), a Győr-Moson-Sopron megyei Szilsárkány település közelében (szerb-horvát embercsempész, hét migráns) a pécsi nyomozók jelzése alapján állítottak meg, vagy benzinkúton, parkolóban ellenőriztek személyautókat, teherautókat. Az ok az ellenőrzésre az volt, hogy a pécsi nyomozók olyan információkhoz jutottak, miszerint a járművekben illegálisan Magyarország területére érkezők lehetnek. 

Szeptember 19-én a pécsi nyomozók jelzése alapján a Győr-Moson-Sopron megyei Ikrény közigazgatási területén az M1 autópályán állítottak meg az egyenruhások egy német állampolgárságú férfit, aki egy német rendszámú tehergépkocsit vezetett. A jármű átvizsgálásakor a raktérben 25 magát szír és két fő magát jemeni állampolgárságúnak valló férfit találtak.

Hétfő késő este újra a pécsiek információja alapján állítottak meg az egyenruhások a Pest megyei Inárcs közigazgatási területén az M5 autópályán egy német rendszámú kocsit. A járművet egy 29 éves török férfi vezette. A gépkocsiban egy nő, két gyermek és kilenc férfi tartózkodott, akik azt közölték, hogy török állampolgárok, de semmilyen útiokmány nem volt náluk.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában