ROADPOL napok

2022.09.16. 10:01

Mobilozó sofőrökre hajt a rendőrség

Szeptember 17-én a rendőrök elsősorban a vezetéskor kézben tartott mobiltelefon-használatot ellenőrzik majd az utakon.

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata szeptember 14. és 20. között Figyelem az útra elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amihez a magyar rendőrség is csatlakozik. Az akció keretében elsősorban a vezetéskor kézben tartott mobiltelefon-használatot ellenőrzik majd, de a járművezetők figyelmét elvonó egyéb tevékenységeket sem hagyják szó nélkül. A ROADPOL közlekedésbiztonsági napok keretében szeptember 17-én Magyarország teljes területén, így Baranyában is, koordinált sebességellenőrzést végez a rendőrség.

A kézben tartott mobillal telefonáló sofőrök kevésbé, vagy egyáltalán nem képesek a környezetükre figyelni. Még veszélyesebb, ha valaki vezetés közben üzenetet ír vagy olvas, a közösségi oldalakon barangol vagy akár filmet néz.  A megengedett sebesség túllépése szintén kiemelt veszélyforrás. A személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek legnagyobb részének hátterében a gyorshajtás áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában