Biztonság Hete

2022.09.20. 15:31

Szerdán a baranyai utakon is célirányos közúti ellenőrzésekre kell számítani

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége szervezésében ismét megrendezik a Biztonság Hete programsorozatot.

Zs. J.

Fotós: Shutterstock

A szombatig tartó Biztonság Hete témahéten a biztosítás világnapjához, illetve a ROADPOL által meghirdetett úgynevezett Safety Days-hez (Közlekedésbiztonsági Napok) kapcsolódóan a közlekedéssel kapcsolatos kockázatokra, azok helyes kezelésére és a biztonság különböző aspektusaira hívjuk fel a gyermekek, családok és valamennyi közlekedő figyelmét.

Egy Európai Bizottság által is támogatott kezdeményezés, hogy 2022. szeptember 21-én senki ne veszítse életét Európa közútjain. Ennek érdekében ezen a napon Magyarországon is, így Baranyában is, célirányos közúti ellenőrzésre számíthatnak a közlekedők, amely során elsősorban a biztonsági öv és a vezetéskor kézben tartott mobiltelefon használatát ellenőrzik a rendőrök.

Az érdeklődőket ezen a héten az ország több pontján változatos programok, kiállítások várják, amelyeknek célja, hogy mindenki gondolja át, az ő magatartása milyen veszélyhelyzeteket idézhet elő mások számára, és hogyan lehet ezeket csökkenteni, a tragédiákat elkerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!