Ellenőrzik a közlekedőket

2022.10.05. 13:54

Balesetek az utakon: az elmúlt héten ketten sérültek meg súlyosan a megyében

Zs. J.

Forrás: police.hu

Az elmúlt héten a balesetekben ketten súlyosan, ketten könnyebben sérültek meg.

A sérüléses balesetek főbb okai az elsőbbségadás elmulasztása és a szabálytalan kanyarodás voltak. A rendőrség kéri a gépjárművezetőket, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet az útkereszteződések megközelítésére, csökkentsék sebességüket és fokozott óvatossággal haladjanak át az útkereszteződésen, abban az esetben is, ha elsőbbségük van.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy balra kanyarodás során gyakran előfordul, hogy a kanyarodó jármű vezetője nem biztosít elsőbbséget a szemből, egyenesen haladó jármű részére, és összeütköznek. Balra kanyarodás során legyenek különösen körültekintők! A kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket olyan sebességgel közelítsék meg, hogy a gyalogos részére elsőbbségadási kötelezettségüknek maradéktalanul eleget tudjanak tenni.

Forrás: police.hu

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság – a közlekedésbiztonsági helyzet javítása céljából – illetékességi területén a jövőben is kiemelten ellenőrzi a közlekedési szabályok betartását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!