Hat migránst szállított

2022.10.06. 13:54

Egy transzformátornak csapódott a rendőrök elől menekülő embercsempész

A pécsi nyomozók jelzése fogták el Balassagyarmaton azt az embercsempészt a rendőrök, aki Rétságon a rendőri jelzésre nem állt meg járművével, majd Balassagyarmaton egy áram ellátó transzformátornak ütközött.

Zs. J.

A pécsi nyomozók jelzése alapján akartak megállítani egy osztrák rendszámú autót a rendőrök Rétságon, mert felmerült a gyanú, hogy migránsok lehetnek a járműben. A járművet Balassagyarmaton állították volna meg az egyenruhások, ám a rendőri jelzés ellenére tovább hajtott a sofőr, aki később balesetet szenvedett Rétságon: egy áramellátó transzformátornak ütközött. A rendőrök a helyszínen elfogták a sofőrt, egy bolgár férfit, illetve azt a hat személyt (5 fő indiai, míg 1 fő pakisztáni), akik a kocsiban voltak.  

A balesetben személyi sérülés nem történt. A rendőrök az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!