Állatkínzás miatt nyomoznak

2022.10.01. 10:04

Nem gondoskodott a rá bízott kutyáról, borzalmas kínok között pusztulhatott el az eb

A komlói nyomozók befejezték a vizsgálatot annak a köblényi férfinak az ügyében, akit állatkínzással gyanúsítanak.

Képünk illusztráció

Fotó: Fehér Gábor

Állatkínzás miatt nyomozott a Komlói Rendőrkapitányság egy 51 éves köblényi férfi ellen. A férfi fia elköltözött köblényi házából, azonban kutyáját nem vitte magával. Az állat gondozásával 51 éves édesapját bízta meg, akivel megállapodtak abban, hogy naponta visz élelmet és vizet az ebnek. A megalapozott gyanú szerint a férfi nem gondoskodott megfelelően a rábízott kutyáról, az állat elpusztult.

Az eljárás során a kirendelt állatorvos-szakértő véleménye szerint az eb legalább egy hónapja fennálló hurutos-gennyes tüdőgyulladásban szenvedett, az ennek következtében kialakult rossz állapot pedig láz étvágytalansággal járt, ezért fokozatosan lesoványodott. A betegség, valamint az emiatt kialakult úgynevezett relatív éhezés és szomjazás tartós fennállása hosszan tartó, különös szenvedést, majd az állat pusztulását okozta, amely elkerülhető lett volna, ha az eb megfelelő orvosi ellátásban részesül. A férfi azonban a betegség észlelése ellenére sem értesítette a kutya gazdáját, és állatorvoshoz sem vitte az ebet. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!