Folyamatos a határvadászok toborzása

2022.11.14. 13:54

Folyamatosan rohamozzák a magyar határt a migránsok, de hiába

Bóka Máté

Fotó: Török János

– Hallom a hírekben: migránsok panaszkodnak, hogy a magyar rendőrök folyton visszafordítják őket a határról, hiába próbálkoztak már sokadszor. Nos, nyilvánvaló, hogy nem kitörő ovációval és virágcsokorral fogadják az erőszakos, illetéktelen betolakodókat. Pedig a magyarok köztudottan szívélyes vendéglátók, ám korlátozott számban fogadnak be bárkit is, és nem vonatkozik kétes elemekre. Csak az a baj, hogy mire a migránsok erre végre rájönnek, addig még jó párszor megrohamozzák az országhatárt - mondta a Dunántúli Napló olvasója.

Mint megírtuk, folyamatos a határvadászok toborzása a megyében. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság toborzócsoportja október közepén megyeszerte összesen 27 helyszínen népszerűsítette a szerződéses határvadász-képzést. Amit ígérnek: stabil munkahely, akár havi bruttó 400 ezer forint fizetés, cafetéria, ingyenes munkahelyi egészségügyi alapellátás.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt arról is beszámolt, hogy 894 határvadásznak jelentkezővel kötöttek szerződést, és várhatóan télre eléri a határvadász ezred létszáma az ezret.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában