Adj elsőbbséget, vagy csattansz!

2022.11.18. 12:57

Hatvan baleset történt a múlt héten a megyében

A megye közútjain a legtöbb balesetet az elsőbbségi szabályok figyelmen kívül hagyása okozta, derül ki a Baranya Megyei rendőr-főkapitányság múlt heti összegzéséből.

Szűcs Zsolt

Forrás: police.hu

Eszerint november 7–13. között összesen 60 baleset történt, amelyből nyolc járt személyi sérüléssel (hat könnyebb, kettő súlyos), 52 esetben „csak” anyagi kár keletkezett. Az elmúlt héten a sérüléses balesetek legfőbb oka az elsőbbségi szabályok figyelmen kívül hagyása volt.

Éppen emiatt közleményében a rendőrség külön is felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező!”, azaz STOP-táblánál minden esetben meg is kell állni – nem csak kicsit lassítani, és elsőbbséget adni a védett úton érkező részére.

Az „Elsőbbségadás kötelező!” táblánál nem kötelező megállni, ám meg kell győződni arról, hogy van-e olyan jármű, ami a haladást keresztezné.

Egyenrangú utak kereszteződésénél, ahol nincs elsőbbséget szabályozó tábla, a jobbkéz-szabály érvényesül, tehát elsőbbséget kell adni a jobbról érkező járművek részére.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy a közlekedők mindig az út-, időjárási és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg a sebességüket, és csatolják be a biztonsági öveket – a gyerekekét is!

Mindezek érdekében, és a közlekedésbiztonsági helyzet javítása céljából továbbra is kiemelten ellenőrzik a szabályok betartását, immár drónok segítségével is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában