Megyei közgyűlés

2022.11.24. 21:13

Kőkemény fellépést ígért az új megyei főkapitány a bűnözőkkel szemben

Nem véletlenül fogalmazott erősen az új főkapitány a Baranya megyei közgyűlésen, hiszen korábban évekig a bűnügyi területen dolgozott. A képviselők támogatták is kinevezését.

Bóka Máté

Az új Baranya Megyei Rendőrfőkapitány, dr. Szijártó István rendőr ezredes kinevezése a Baranya megyei közgyűlésen is téma volt a csütörtökön tartott ülésén.

A közgyűlésen dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőr-főkapitány elmondta, hogy a megyei kapitányság élén egyfajta kényszerű váltás történt, mert az előző kapitánynak, Gulyás Zsoltnak nagyon komoly tapasztalata van a határvédelmet illetően, és Bács-Kiskun megyében – ahol kapitányi posztot tölt be – erre most nagy szükség van. Szijártó Istvánt kiváló szakembernek tartja, aki a somogyi rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese volt és a régióra is kiterjedő ismeretekkel rendelkezik.

Szijártó István elmondta, szerencsés helyzetben volt, mert az elmúlt közel két hónap alatt megismerhette a baranyai kapitányságot, amely egy jól működő szervezet, csak kisebb módosításokra van szükség. 

Hozzátette: irányítása alatt arra fognak törekedni, hogy minden ismertté vált bűncselekményt felderítsenek, az áldozatokkal foglalkozást kiemelten kezeljék és igyekezzenek mindenkinek segíteni és a sértettek vagyoni kárán is enyhíteni. Emellett hangsúlyozta, hogy a kőkeményen lépnek fel a kábítószer-kereskedelemmel, a szervezett, a családi bűnözői körökkel, a prostitúcióval, az uzsorásokkal és az emberkereskedelemmel szemben egyaránt. 

Őri László megyei elnök megköszönte az előző kapitány munkáját. Az új lendülettel érkező vezetőtől azt kérte, hogy őrizzék meg azokat a kedvező közbiztonsági mutatókat, amik a megyét jellemzik, de biztonságérzeten is javítsanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!