Migránsfogás

2022.11.24. 10:59

Megpróbált elfutni a rendőrök elől az embercsempész

Zs. J.

Egy kistehergépkocsit állítottak volna meg a pécsi nyomozók jelzése alapján az egyenruhások Ikrénynél. Mikor a sofőr észrevette az egyenruhásokat kiugrott a járműből, és megpróbált elfutni.

A pécsi nyomozók jelzése alapján, Ikrény (Győr-Moson-Sopron megye) közelében november 23-án a járőrök megállítottak egy magyar rendszámú Ford Transit típusú kistehergépkocsit, amelynek vezetője és mellette ülő utasa a rendőri ellenőrzés észlelésekor kiugrottak a járműből és elfutottak a helyszínről. A helyszín közelében a két elmenekült személyt a rendőrök elfogták. A gépkocsiban 24 török férfi tartózkodott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!