Vádemelés

2022.11.24. 15:08

Megszabadította fiát a rá váró szenvedéstől, vízbe fojtotta

A Baranya Megyei Főügyészség vádat emelt a két hónapos gyermekével végző komlói nő ellen

Zs. J.

Illusztráció.

Fotós: Good luck images

A vádirat szerint a nő 2022 márciusában hozta világra kisfiát. Az anya és férje közös otthonukban nevelték a gyermeket, akinek ellátásában az nő közelben lakó szülei is rendszeresen segítettek. A gyermek fejlődését a gyermekorvos és a védőnő rendben levőnek találta.

Hetekkel a szülés után azonban a nőben az a meggyőződés alakult ki, hogy a gyermek nem fejlődik megfelelően, ő nem jó anya, nem tudja fiának megadni azt, amire szüksége van. Hozzátartozói kérésére a nő pszichiáterhez fordult, aki szülés utáni depresszió tüneteit észlelte a vádlottnál, ezért gyógyszeres kezelést rendelt számára. Ezt a vádlott elfogadta, a gyógyszert szedni kezdte.

A gyermeket május 31-én kellett volna orvosi vizsgálatra vinni. A nő tartott attól, hogy a vizsgálaton a gyermeket nem megfelelő fejlettségűnek fogják minősíteni és ezért őt teszik felelőssé. Május 30-án, a délutáni órákban egyedül volt otthon a gyermekkel. Elhatározta, hogy a kisfiút „megszabadítja a rá váró szenvedéstől”, megöli, majd magával is végez. A nő a gyermeket a fürdőkádban vízbe fojtotta. Délután fél hat körül érkeztek a házba a nő szülei, ők találtak rá a fürdőszobában maga elé meredő vádlottra és a már elhalálozott gyermekre. A nagyszülők értesítették a mentőket és elkezdték a kisfiú újraélesztését, ami azonban sem nekik, sem a mentőszolgálat munkatársainak nem sikerült. 

A kisfiú életkorának megfelelő érettségű és fejlettségű volt. A vádlott cselekménye 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megállapítására alkalmas. A bűncselekmény büntetési tétele 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

Címkék#vádemelés
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában