Light Friday akció

2022.11.04. 15:03

Százszázalékos kedvezménnyel lehetett vásárolni a rendőröktől a pécsi Árkádban

Negyedik éve hirdette meg az Országos Rendőr-főkapitányság a Light Friday elnevezésű országos akcióját, amelynek keretében láthatóságot javító közlekedési eszközöket 100 százalékos árengedménnyel kaphattak meg a „vásárlók”.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

– Az interneten olvastam az akcióról, gondoltam felkeresem a rendőrök standját – mondta egy középkorú férfi a pécsi Árkádbevásárlóközpont földszintjén elhelyezett standján péntek délelőtt. – Pécsi vagyok, javarészt gyalog közlekedek, de sokat kerékpározok, így a láthatósági mellény nagyon jól jön – tette hozzá, miközben a Látni és látszani tesztet töltötte ki, amely természetesen láthatóságra és világító berendezésekre vonatkozó kérdéseket tartalmazott.

Az őszi-téli időszakban a gyalogosok és a kerékpárosok vannak kitéve a legnagyobb veszélynek az utakon, így főleg számukra osztottak különböző fényvisszaverő eszközöket a rendőrök. A korábbi évekhez képest egy újdonsággal is előrukkoltak, aminek az ebtartók örültek a legjobban: fényvisszaverő miniatűr mellényt adtak számukra, amit a házi kedvencük pórázára erősíthetnek.

A rendőrségi „Light Friday” szorosan kapcsolódik a „Látni és látszani” kampányhoz, amelynek során a rendőrök megpróbálják arra ösztönözni a gépjárművezetőket, hogy éljenek a rendőrséggel közreműködő partnerek által felkínált lehetőségekkel, vizsgáltassák át a jármű világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsait, valamint ellenőriztessék látásukat, mindezt térítésmentesen.

A „Látni és látszani” kampány december negyedikéig tart, az akcióban szereplő szervizek és optikák listája megtalálható a latnieslatszani.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában