Lehet jelentkezni

2022.11.30. 12:45

Továbbra is várja a határvadászokat a rendőrség

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn Marázán, kedden pedig Mohácson toboroztak.

Zs. J.

Fotó: Für Henrik

A rendőrök tájékoztatást adtak a szerződéses határvadásznak történő jelentkezés feltételeiről, a felvételi eljárásáról és a határvadászokra váró szolgálati feladatokról. Az érdeklődők részére szórólapokat osztottak, melyek további információkat nyújtanak a szerződéses határvadász jogviszonyról.

A határvadász egy speciálisan az államhatár őrzésére és a jogellenes migráció megakadályozására irányuló feladatokat ellátó új állománycsoport, amely az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv személyi állományát erősíti meg.  A határőrizeti rendszer első vonalában járőrszolgálatot hajt végre, az államhatáron történő illegális belépési kísérleteket akadályozza meg, továbbá az illegálisan belépett személyeket feltartóztatja és az ideiglenes biztonsági határzár túloldalára kíséri.

Határvadász jelentkezésének kritériuma: magyar állampolgárság, jelentkezési életkor: 18-55 életév (még be nem töltött 55. életév), büntetlen előélet, cselekvőképesség, legalább alapfokú iskolai végzettségről (8 évfolyam sikeres elvégzéséről) kiállított bizonyítvány, egészségi, fizikai, pszichológiai alkalmasság.

A szerződéses határvadász feladatai: az államhatár őrzése, felderítés, az államhatár jogellenes átlépésének megszakítása, az államhatár rendjét közvetlenül veszélyeztető konfliktushelyzet és a tömeges méretű migráció kezeléséhez szükséges intézkedések megtétele.

További részletek a határvadász jelentkezéséről a police.hu oldalon találhatnak olvasóink.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!