Ingyenes tréninget tartottak

2022.11.04. 17:21

Zrínyi Zöld Túrabázis: fókuszba került a közlekedésbiztonság

Több kerékpáros és közlekedésbiztonsági tréning helyszínéül szolgált a tavaly megnyílt Zrínyi Zöld Túrabázis.

M. R.

Forrás: aktivmagyarorszag.hu

A bázist 2021 novemberében adták át ünnepélyes keretek között. A célkitűzés az volt, hogy a turisták kerékpárt kölcsönözhetnek itt, illetve tájékoztatást kapnak a Zselic környéki célpontok látogatáshoz kapcsolódóan is. 

Október 27-én ingyenes tréninget tartottak a helyszínen „Kerékpár szervizelési alapok otthon vagy útközben” címmel a Zrínyi Zöldút Egyesület, a Szinergia Egyesület és a Tekergő Kerékpárszaküzlet és Szerviz szervezésében. A résztvevők megtudhatták, hogyan érdemes felkészíteni a kerékpárt egy hosszabb túrára, mit érdemes magunkkal vinni, s hogyan lehet elhárítani különféle hibákat útközben.

November 4-én délután négytől pedig az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága „Látni és látszani 2022” kampányának keretein belül az október végi program szervezői ismét figyelemfelhívó megmozdulással készültek. A Light Friday közlekedésbiztonsági akció során megismételték a kerékpáros szerviz tréninget, valamint ezen a napon a rendőrség a villogók, fényvisszaverő mellények, karpántok árát ez ingyenesen „árusította” az érdeklődőknek, ezzel is támogatva a közúti láthatóságot és a biztonságos közlekedést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában