Csaknem háromezer embert ellenőriztek

2022.12.10. 10:09

Baranyában is lecsaptak a rendőrök a nemzetközi akció keretében (videó)

A magyar rendőrség újabb, az Europol szervezésében megvalósuló nemzetközi akcióban vett részt.

Zs. J.

A fókuszban ezúttal a szexuális célú kizsákmányolás, a bűncselekmény elkövetésére kényszerítés és a koldultatás megelőzése és felszámolása állt.
Október 24-30. közötti nemzetközi akcióban Magyarországgal együtt több mint 30 ország, valamint az Eurojust, az Europol és a Frontex is részt vett.

Több megyei rendőr-főkapitányság, köztük Baranyában is elfogásokat hajtott végre az EMPACT akció időtartama alatt. Ezek az elfogások szexuális, illetve munkacélú kizsákmányolás formájában megvalósuló emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt történtek, folyamatban lévő, illetve újonnan elrendelt büntetőeljárásokban.

Az EMPACT akció hazai számadatai:

– A realizálásoknak több mint 700 résztvevője volt.

– A rendőrök összesen 2887 személyt, 1811 járművet, 3344 okmányt és 293 helyszínt ellenőriztek, köztük üzlethelyiségeket, szórakozóhelyeket, masszázsszalonokat, mezőgazdasági területeket.

– A nyomozók 10 személyt hallgattak ki gyanúsítottként emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

– A realizálások során 13 áldozatot azonosítottak. Közülük 7 fő szexuális célú kizsákmányolás sértettje (mindannyian nők, 5 sértett kiskorú), míg 6 fő kényszermunka sértettje (közülük 5 férfi és 1 nő).

https://www.youtube.com/watch?v=2z4oSBVr5Sg

 

Címkék#empact

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!