Letartóztatás

2022.12.01. 09:41

Több mint egymillióba került két pohár víz

A Pécsi Járásbíróság november 30-án elrendelte egy pécsi nő letartóztatását egy hónapra kifosztás bűntettének gyanúja miatt.

Zs. J.

Fotó: BARANYAI ATTILA

A gyanúsított nő korábban megismerkedett azzal az idős férfival, akit többször is kifosztott. Először a nyár végén, mikor a nő becsengetett a férfi lakásába azzal a kéréssel, hogy szomjas, és egy pohár vizet kért. Míg a férfi a konyhából meghozta a szomjoltót, addig a nő a szekrényen lógó kabátból elemelt százezer forintot. Pár hétre rá újra meglátogatta kiszemelt áldozatát, újra vizet kért. Ekkor a lakásból négyszázezer forintot vitt magával.

Az idős férfi mikor észlelte, hogy meglopták, feljelentést tett a rendőrségen, akik a nőt október 25-én fogták el. A nő panaszt tett az ügyészségen, akik a panaszát elutasították és kifosztással vádolták meg. A nő november 26-án újra meglátogatta a férfit, közölte vele, hogy vonja vissza feljelentését, mert akár öt évre is elítélhetik. Szópárbaj alakult ki a nő és a házigazda között, ami odáig fajult, hogy a nő az idős férfitől elvette a támbotját, amellyel arcul vágta őt, meglökte és a lakásból egy fémdobozzal és 700 ezer forinttal távozott.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!