Felvétel készült a lopásról

2022.12.05. 16:58

Ellopták a világító hóembert a pécsi Ferencesek utcájából

Évek óta a pécsi Ferencesek utcáját kis karácsonyfák díszítik az adventi időszakban, amit az üzletek tulajdonosai helyeznek el boltjaik elé. A cél az volt, hogy mosolyt csaljanak az emberek arcára. Ebbe a karácsonyi varázsba most egy hiba csúszott, ami még kijavítható lenne.

Zs. J.

Korábban írtunk róla, hogy a pécsi Ferencesek utcáját évről évre karácsonyfákkal díszítik fel, hogy még barátságosabb legyen az utca, és így szerezzenek egy kis örömöt a sétálóknak. Az ötlet az utcában található egyik ruházati bolt tulajdonosától, Simor Judittól származik, aki évekkel ezelőtt úgy gondolta, hogy a karácsonyi ünnepekre hangulatosabbá varázsolná az utca képét. Felkereste a boltosokat, hogy mi lenne, ha mindenki kirakna az üzlete elé egy-egy feldíszített karácsonyfát. Azóta ez a szép szokás hagyománnyá vált, sok bolt, üzlet elé a tulajdonosok saját kis karácsonyfát helyeznek el  feldíszítve, fényekkel ellátva.

A Ferencesek utcai dohánybolt tulajdonosa is minden évben egy kis feldíszített karácsonyfával varázsolja szebbé az utca képét. A fa egyik fontos eleme, a világító hóember. Sok kisgyerek megáll megcsodálni, míg a szülők csemetéjük mosolyát örökítik meg fényképezőgéppel, mobiltelefonnal.

A hétvégén, vasárnap a Hóember eltűnt a fáról, valaki levette és hazavitte.

– Az üzletünk be van kamerázva, és az előttünk lévő utcarész is. Van felvételünk arról, hogy ki vitte el a Hóemberünket. Annyit előjáróban elmondhatok, egy jól szituált családapa volt a tettes – mondta el lapunknak az üzlettulajdonos, Horváth Attila.

Megkérdeztük, hogy tesz-e feljelentést a rendőrségen a lopás miatt, amire azt a választ kaptunk, nem szeretne a hatósághoz fordulni, bízik benne, hogy aki elvitte, az vissza is viszi a helyére a hóembert.    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában