Megkaparintották a személyes adatait

2022.12.30. 19:39

Huszonhat telefonkártyát vettek a pécsi férfi nevével

Egy, a pécsi közéletben is ismert helyi férfi nevével úgy éltek vissza a bűnözők, hogy majdnem 30 telefonos SIM-kártyát vettek a nevére az ország középső és északi régiójában, öt különböző városában – minderről pedig csak azt követően értesült, amikor a rendőrségen a minap személyesen őt is meghallgatták az ügyben.

B. M.

Fotó: PRESSLAB

A férfi személyes adatait is megkaparintották a bűnözők, tudták a születési idejét, a személyi igazolványának a számát, az édesanyjának a nevét, csupán a lakcímkártyájának a száma és a lakcíme nem stimmelt. 

Úgy tudjuk, hogy a csalással három eltérő szolgáltatótól megszerzett kártyákat jellemzően börtön közelében regisztrálták, és a nyomozók gyanúja szerint a kártyákat telefonos csalásokra használhatták volna fel a büntetés-végrehajtási intézetek falain belül. Ez pedig nem is lenne példátlan, hiszen a jellemzően idősebbek, óvatlanabbakat megcélzó unokázós, öröklős, vásárlásos átverések egy részét a rácsok mögül követik el az elítéltek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában