Kábítószert terített a banda

2022.12.29. 13:31

Komoly készletet találtak a zsaruk a rajtaütések során

Egy másfél évig tartó nyomozást fejeztek be a napokban a pécsi nyomozók.

MW

Fotó: Police.hu

Az ügynek összesen 31 gyanúsítottja van. A rendőrök a rajtaütéseknek köszönhetően összesen 65 millió forintnyi értékben foglaltak le drogot.

Tavaly az év első félében a pécsi rendőrök egy akciósorozat eredményeként a fővárosban, illetve Pest, Fejér, Tolna és Baranya megyékben kábítószer-kereskedőket és fogyasztókat vont eljárás alá.

Az akkori rajtaütéseknek, valamint az azóta eltelt másfél éves mélyreható nyomozásnak köszönhetően a gyanúsítottak száma 31 főre duzzadt fel. 6 gyanúsítottal szemben kábítószer-kereskedelem, míg 25-tel szemben kábítószer birtoklása miatt folyik büntetőeljárás – közölte a rendőrség.

A pécsi nyomozók a teljes hálózat működését sikerült feltérképezniük. A beszerzett bizonyítékok egyértelműen alátámasztják, hogy egymással párhuzamosan két beszerzési láncolat működött. Az egyiknek az élén Cs. László állt, ő biztosította az alatta levő dílereknek az amfetamint és a kokaint. Míg a másik oldal központi emberei O. Károly és K. György voltak. A velük kapcsolatban álló értékesítők tőlük a marihuánát és az extasyt szerezték be. Akadt olyan drogkerekedő, aki mindkét forrástól vásárolt.

Az alsóbb szinteken álló kábítószer-kereskedők további dílereknek, illetve saját fogyasztóiknak adták tovább a drogot. P. László Tolnában és Baranyában értékesített, H. Sándor Pest megyében és Fejérben, míg Cs. Regina szintén Pest megyében árusította a kábítószert. Volt olyan díler, aki 18 év alatti fiatalnak is adott el az illegális szerből.

A pécsi rendőrök a kutatások alkalmával összesen közel 10 kilogramm kábítószert foglaltak le a gyanúsítottaktól. Ezek között volt amfetamin, kokain, marihuána és extasy tabletta is. Ezek mennyiség mintegy 15 ezer adagnak felel meg, míg feketepiaci értéke mintegy 65 millió forint.

A gyanúsítottakkal szemben – akik közül négyen jelenleg is letartóztatásban vannak – valamennyi nyomozati cselekményt elvégeztek a rendőrök, majd az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték a Siklósi Járási Ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!