Elrendelték a letartóztatását

2022.12.02. 14:05

Mánfai gyilkosság: nyakon szúrta élettársát a feldühödött férfi

A Pécsi Járásbíróság december 2-án elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt.

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Tanawit Sabprasan

A rendőrségre november 30-án délelőtt érkezett bejelentés arról, hogy Mánfán az egyik házban egy nőt megkéseltek. Kiderült, a gyilkosságot a nő élettársa követhette el, aki november 29-én, az esti órákban összeveszett barátnőjével. A szóváltás hevében a 39 éves férfi kést ragadott, és nyakon szúrta a 26 éves nőt, aki helyszínen életét vesztette.

A Pécsi Járásbíróság közleményében írta, hogy a férfi büntetett előéletű, ellene jelenleg is folyamatban van más büntetőeljárás is. A jelen eljárásban terhére rótt kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményre tekintettel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, az eljárásban résztvevő egyéb személyeket jogellenesen befolyásolna, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A bíróság határozata végleges, mert azt az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában