Belökte az ajtót a támadó

2022.12.08. 21:11

Több százezer forinttal távozott a lakásból az erőszakos nő

A Pécsi Járásbíróság december 8-án elrendelte egy nő letartóztatását egy hónapra rablás bűntettének alapos gyanúja miatt.

bama.hu

A kép illusztráció

Fotó: cliplab

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított az igen idős, mozgásában korlátozott sértett férfi részére szexuális szolgáltatásait ajánlotta fel és többször pénzt is kért tőle. December 6-án a délelőtti órákban a gyanúsított megjelent az idős sértett lakásánál és az ajtón dörömbölni kezdett azzal, hogy meghozta az ebédet. Amikor a sértett kinyitotta az ajtót, a gyanúsított a sértett testét két kézzel megtaszította annyira, hogy a sértett elesett. Ezt kihasználva a gyanúsított a szobába ment és a sértett pénztárcájából az előző napon általa felvett 360.000 forintját eltulajdonította, azt a ruházatába rejtette, majd eltávozott a helyszínről. A sértett a történtek során nem sérült meg, a gyanúsított által okozott kár nem térült meg.

A gyanúsított, hasonló bűncselekmények elkövetése miatt többszörösen büntetett előéletű, különös, többszörös visszaeső. A jelen eljárásban terhére rótt bűncselekmény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával veszélyeztetné, megnehezítené a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el. Ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában