Állatokat is mentenek

2023.01.29. 13:36

Csak a szarva látszott ki az vízóraaknából a bajba jutott állatnak

Zs. J.

Több esetben bajba jutott állat mentésében kérnek segítséget a tűzoltóktól. Nemrégiben egy szarvasbikát emeltek ki egy vízaknából. Összegyűjtöttük a baranyai eseteket.

Sokan osztották meg nemrégiben azt a fotót, ahol egy többmázsás szarvason segítettek a tűzoltók. Az eset Ózdon történt. Egy családi ház udvarában található vízóraaknába esett egy nagytermetű szarvas, onnan csak a feje látszott ki. Miután egy állatorvos elkábította az állatot, a tűzoltók tolólétra segítségével kiemelték az aknából az agancsos bajbajutottat.

A baranyai tűzoltók is több állatmentésben vettek részt. Idén Pécsen, a Komlói úton a Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai egy családi ház ereszcsatornájába szorult kismacskát mentettek. Egy másik macskamentés is történt 2023 januárjában. Gerényesen egy cica kútba esett. Az állat mentéséhez a sásdi tűzoltók segítségét kérték. Az egyikük egy mentőkötél biztosítása mellett lemászott a macskához, majd felszínre hozta.

Tavalyi állatmentések közül párat kiemelnénk. Sátorhelyen egy tizenöt méter magas fáról mentettek a tűzoltók egy kiscicát, Drávapalkonyán egy mély kútból emeltek ki egy kutyát, míg Pécsen egy autó motorterében rekedt kismacskán segítettek.

Egy védett állat mentésről is beszámolt 2022-ben a katasztrófavédelem. Drávaszabolcs közelében a Baranya Speciális Mentők Egyesület egyik önkéntese autózás közben lett figyelmes egy az úton közlekedő mocsári teknősre. Miután félreállt, az önkéntes segített a kis páncélos úton történő átkelésében, biztonságos helyre vitte a védett állatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában