Törlik az álprofilt

2023.01.10. 16:10

Drága lehet a szerelem, ha nem vagyunk elég óvatosak

A romantikus csalók a megszerzett pénz után azonnal törlik álprofiljukat, és kámforrá válnak.

Zs. J.

Illusztráció

Fotó: Pixel-Shot

Olvasónk azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy a barátnője majdnem egy romantikus csaló áldozatává vált. Mint mondta, barátnője egy társkereső oldalon ismerkedett meg egy külföldi férfival, akivel csetelni kezdett. Az internetes levelezés közben egyre közelebb kerültek egymáshoz. A férfi udvarolt, naponta írt, majd egy idő után javasolta, hogy költözzenek össze. Egy probléma volt, hogy a pénzét egy ismerősének adta, így a magyarországi utazáshoz pénzre lett volna szüksége, ehhez pedig a nőtől kért kölcsönt. Mint olvasónk közölte, szerencsére barátnőjét sikerült lebeszélnie arról, hogy pénzt küldjön az ismeretlen internetes lovagnak.
A minap a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán osztott meg egy videót, amelyben szintén hasonló, a társkereső- vagy közösségi oldalon álprofillal regisztrált romantikus csalók módszerét mutatta be egy baranyai eset által. A videóban két nő beszélgetett, egyikük büszkén mesélte barátnőjének, hogy a közösségi oldalon ráírt egy amerikai katona.
 

„Nagyon szép a mosolyod, szépek a képeid. Barátkozhatnánk”, így kezdődött az internetes ismerkedés. A nő elkezdett levelezgetni az amerikai katonával, aki szerelmet vallott neki. A férfi magáról annyit elárult, hogy Szíriában katonaorvos, és két hónap múlva szeretne leszerelni, majd ezután Magyarországra költözne a nőhöz. Annyit még közölt magáról, hogy özvegy, van egy kétéves kisfia, akit most a nagymama nevel, míg ő távol van.

A történet folytatása az lett, hogy az amerikai katona azt írta, hogy átvezényelték őt egy másik állomáshelyre, de előtte már feladta az összes megtakarított zsoldját, egymillió dollárt, amit el is küldött a nőnek. Mivel nem maradt készpénz nála, így ezer dollárt kért a nőtől, hogy elutazhasson Magyarországra. A nő elküldte a megtakarított pénzét, ami után a férfi elérhetetlen lett a közösségi oldalon, és a profilját is törölte: eltűnt, mint a kámfor. 

A rendőrség felhívta a figyelmet, hogy az internetes ismerkedésnél legyünk mindig nagyon óvatosak, soha ne bízzunk meg olyan emberekben, akivel nem találkoztunk. Ha mégis romantikus csalók áldozatává válnánk, akkor értesítsük a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!