Sok volt a bejelentés

2023.01.02. 13:37

Engedélyezte a vaddisznók kilövését a baranyai rendőr-főkapitányság a Magyarürögi út egy részén

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság engedélyt adott a vaddisznók kilövésére

Zs. J.

Fotó: Makovics Kornél

A pécsi Magyarürögi úton található elhanyagolt kertekben megtelepedett vaddisznók miatt lakossági bejelentések érkeztek, mert a vadak jelentős károkat okoztak a gyümölcsösökben. A terület nincs közvetlen kapcsolatban vadászható vadászterülettel, ezért a kártékony vadállomány eltávolításának egyetlen lehetséges módja a vaddisznók belterületi vadászata.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a lakosságot, hogy 2023. január 1-je és 2023. június 30-a között a csillagászati napnyugtát követő 1 óra és a csillagászati napkeltét megelőző 1 óra közötti időszakban a Hosszúcser Vadászegylet kérelme alapján belterületi vadászatot engedélyezett.

A belterületi vadászattal érintett terület: Pécsett, a Magyarürögi út 34. számú ingatlan területe. A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az érintett területen fokozott figyelemmel közlekedjenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!