Pórul járhat az embercsempész

2023.01.21. 13:36

Ezúttal sem tudtak túljárni a pécsi nyomozók eszén a határsértők

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. január 20-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 128 határsértőt tartóztattak fel és 127 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

bama.hu

Képünk illusztráció

Fotó: Teknős Miklós

A Készenléti Rendőrség pécsi nyomozóinak jelzése alapján Nagycenk közigazgatási területén, az M85 autóúton, 2023. január 20-án 9 óra 40 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú személygépkocsit és annak szír állampolgárságú férfi vezetőjét. A gépkocsi utasterében 2 magát marokkói és 5 magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában