Ötször riasztották a tűzoltókat

2023.01.02. 17:38

Két tuja is lángra kapott szilveszterkor

Az év utolsó napján országosan 197 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem ügyeletére, ezek közül 137 eset igényelt tűzoltói beavatkozást.

Zs. J.

Képünk illusztráció

Fotó: neenawat khenyothaa

Mint közölték: 48 alkalommal tűz miatt, 89 esetben műszaki mentést igénylő balesethez hívták a tűzoltókat. Tűzijátékok miatt 37 tűz keletkezett az éjjel.  – Baranyában a szilveszteri tűzijátékok kapcsán öt alkalommal vonultak tűzesethez a lánglovagok. Két alkalommal szemetes konténer, kétszer tuja, egy alkalommal pedig szemétkupac égett – mondta el a Horváth Nikolett Csilla a baranyai katasztrófavédelem szóvivője.

A legtöbbször kigyulladt tuják, kukák és égő tűzijátékmaradványokhoz riasztották a tűzoltókat, de volt, ahol autó, vagy épület gyulladt ki a pirotechnikai termékek miatt. 

Két különleges mentésről is beszámoltak a lánglovagok. Pest megyében, Erdőkertesen egy tűzijáték miatt megriadt kutya kerítés és fal közé szorult, a kiérkező tűzoltók szabadították ki a rémült állatot. Hasonló eset történt a fővárosban, ahol két nagytestű kutya egy családi ház garázsa és kerítése közötti húsz centiméteres résbe szorult. Az egyik állat magától ki tudott szabadulni, a másik kutyát a tűzoltók mentették ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában