Közlekedik a család

2023.01.30. 11:39

Miért veszélyes fülhallgatóval közlekedni az utcán?

A Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra! (KEVE) program középiskolások számára kidolgozott KEVE GIMI elnevezésű, baleset-megelőzési kurzus vette kezdetét Pécsett, a Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskolában.

Zs. J.

Fotó: Tsomka

A 9/D osztályosok egy interaktív óra keretében tájékoztatást kaptak az őket érintő aktuális programokról – például a „SuliMoped” programról, a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupáról, a „Közlekedik a család” vetélkedőről – és a korosztályukra igencsak jellemző, figyelem elterelésére alkalmas mobil eszközök használatáról, valamint annak következményeiről. A legközelebbi előadáson a „láthatóság” témájáról lesz szó.

A második éve tartó KEVE GIMI program során évfolyamonként négy interaktív foglalkozás során világítanak rá a rendőrök a középiskolás korosztályt leginkább érintő baleseti helyzetekre, valamint bemutatják a megelőzési lehetőségeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában