928 gramm extasy tablettát hoztak be külföldről

2023.01.31. 20:30

Öt-öt év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla a drogdíler párt

Zs. J.

Fotó: Gorodenkoff

A Pécsi Ítélőtábla az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: az elsőrendű vádlott és élettársa Németországban dolgozott, anyagi nehézségeik adódtak, ezért elhatározták, hogy alkalmi jelleggel kábítószert vásárolnak, azt Magyarországra hozzák és haszonnal értékesítik.

A két vádlott németországi lakóhelyén egy ismeretlen külfölditől összesen 928 gramm extasy tablettát és 2 gramm kokaint vett át 2021. július 25-én, majd a drogot három nappal később Magyarországra hozták.

A férfi és a nő nem tudta értékesíteni a drogot, mert Magyarországon közúti ellenőrzés közben a kocsijukban kábítószert találtak. A lefoglalt kábítószer hatóanyag-tartalma csaknem hatszorosa volt a jelentős mennyiség alsó határának.

A védők és az ügyész fellebbezése miatt másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla megalapozottnak találta és helybenhagyta a Kaposvári Törvényszék ítéletét, amellyel a vádlottakra társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem kísérlete miatt öt-öt év fegyházbüntetést szabott ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!