Kattant a bilincs

2023.02.06. 14:33

A viharos szélben támadt rá az intézkedő rendőrökre egy férfi Pécs belvárosában

A rendőrök február 4-án reggel Pécs belvárosában szabálysértés elkövetése miatt intézkedni kezdtek egy 35 éves helyi férfival szemben.

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: DmyTo

Miután a rendőrök közölték a férfival, hogy helyszíni bírságot szabnak ki vele szemben, az eljárás alá vont személy trágár szavakkal szidalmazni kezdte a hivatalos személyeket.

Mivel a férfi többszöri felszólításra sem hagyott fel a rendőrök szidalmazásával, közölték vele, hogy előállítják a városi rendőrkapitányságra.

A férfi erre rátámadt az intézkedő rendőrökre és ököllel egyikük feje irányába ütött, amely ütés a rendőr védekezése miatt csak a sértett vállát érte el. Az elkövető ez után ököllel még egyszer megütötte a rendőrt, ez alkalommal a mellkasát célozta, de a hárítás miatt az érintőlegesen a sértettet ért ütés a korábbihoz hasonlóan sérülést nem okozott.

A rendőrök végül testi kényszert alkalmaztak és földre vitték a férfit, majd megbilincselése után előállították a kapitányságra.  

Az ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd gyanúsítotti kihallgatása után indítványozta letartóztatását.  A gyanúsított egzisztenciális körülményei rendezetlenek, – erőszakos és vagyon elleni cselekmények miatt – büntetett előéletű, így alappal lehet tartani attól, hogy a letartóztatás elrendelése nélkül elérhetetlenné válna, vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A kényszerintézkedés tárgyában a Kaposvári Járásbíróság dönt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!