Elrendelték a letartóztatást

2023.02.15. 09:36

Egy több mint hatvanöt éves nőt akart megerőszakolni a fiatal férfi

A Pécsi Járásbíróság február 14-én elrendelte egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra szexuális erőszak, testi sértés és kifosztás bűntettének gyanúja miatt.

Zs. J.

Fotó: Zolnierek

A nyomozás eddigi adatai szerint tavaly február 11-én este egy fiatal férfi megjelent egy nő és élettársa ingatlanánál egy baranyai városban, ahol az udvaron a több mint 65 éves nőt, szexuális cselekményre szólította fel. A nő ezt megtagadta, a férfi erre kirángatta az udvarról, több alkalommal megütötte, fojtogatta, ruházatának egy részét letépte róla, azért, hogy vele közösüljön, azonban ez nem sikerült neki. A férfi végül felhagyott a szándékával, a nőt a kertkapuhoz vonszolta és közölte, hogy a nőt a ház előtt találta ebben az állapotban.

Az idős nő a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló, az arc és agykoponya zúzódásos sérüléseit, közvetve agyi infarktust szenvedett el, a bal oldala lebénult. A gyanúsított az idős nő állapotát kihasználva eltulajdonította a mobiltelefonját, melyet a gyanúsított lakóhelyén lefoglaltak.

A férfi a terhére rótt súlyos bűncselekményeket próbára bocsátás hatálya alatt követte el. Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított megszökne, elérhetetlenné válna, illetve az eljárásban résztvevő egyéb személyek jogellenes befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Mint a Pécsi Járásbíróság közölte, az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették a bíróság határozatát, így az végleges. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!