A csónakra üresen bukkantak rá

2023.02.06. 09:56

Még nem találták meg az eltűnt családapát

M. B. (forrás: mohácsi újság.hu)

A kép illusztráció

Fotó: Mártonfai Dénes

Amint arról beszámoltunk, tragikus balesetet szenvedett hétfőn Mohácsnál a Dunán egy horgász. A fiatal családapát – egyes lapinformációkkal ellentétben – azóta sem találták meg, továbbra is eltűntként kutatnak utána. 

A férfi csónakja az eddigi információk szerint egy uszadékfának ütközhetett, járműve irányíthatatlanná vált, ő maga pedig kirepült a csónakból, s elmerült a hideg folyóban. 

A megsérült motorcsónakot később a parton találták meg a rendőrök. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság lapunk érdeklődésére korábban azt közölte, hogy „január 30-án a reggeli órákban állampolgári bejelentés érkezett a BRFK DVRK Mohácsi Vízirendészeti Rendőrőrsre, miszerint a Duna 1443,5 folyamkilométerénél a bal partban (Mohács külterület) egy sérült motoros csónakot találtak a parton. Bejelentés szerint valószínűleg vízi baleset történhetett. 

Névtábla alapján a jármű tulajdonosa megállapításra került, akinek hozzátartozója nyilatkozott, hogy férje a reggeli órákban saját motoros csónakjukkal mohácsi kikötőhelyükről horgászni indult a Dunára.

Mivel a jármű tulajdonosa a szokott helyén parkolt az autójával, és telefonján nem volt elérhető, a kutatása több egységgel, azonnal megkezdődött mind a vízen, mind pedig a parti területen. 

A társszervek drónnal, helikopterrel, az OKF hajójával és kutyás kutatóegységgel is részt vettek a keresésben, de ezek sem vezettek eredményre. 

A Mohácsi Rendőrkapitányság eltűnés miatt kiadta a személy körözését, a Vízirendészeti Rendőrkapitányság intézkedett a jármű szemléjéről, biztonságba helyezéséről és vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt büntető eljárást indított, melynek keretében tovább kutatják a jármű vezetőjét, az eltűnt személyt, és vizsgálják a baleset bekövetkezésének körülményeit. 

A horvát és szerb hatóságok szintén keresik a folyó határon túli szakaszán.” 

A férfit – egyes lapinformációkkal ellentétben – továbbra sem találták meg, így folytatják az utána való kutatást a hatóságok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában