Szerencsés baleset

2023.02.09. 09:16

Mire kell figyelnünk a vasúti átjáróknál?

Ismét vasúti átjáróban történt baleset, ezúttal Mecsekpölöskén. Baranyában a jövőben is ellenőrzik a rendőrök a vasúti átjáróknál a közlekedési szabályok betartását.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

Február 7-én, a vasúti átjáróban történt balesetben nem sérült meg senki, de a rendőrség  ismételten felhívja a közlekedők figyelmét a vasúti átjárókkal kapcsolatos, fontos tudnivalókra.

– A vasúti átjárót csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni.

– Biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a teljes sorompó vagy félsorompó mindként rúdja nyitott véghelyzetben áll, illetve a fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad.

– Fehér jelzés esetén is csak akkor hajtsanak rá az átjáróra, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy semmilyen veszély nem gátolja az áthaladást.

– A vasúti átjáróban és közvetlenül vasúti átjáró előtt előzni tilos.

– Az átjárón csak folyamatosan – megállás nélkül – legalább 5 km/óra átlagsebességgel szabad áthaladni.

– Ha nem világít egyik fény sem a fénysorompón, az üzemzavart jelez. Ilyenkor meg kell állni és körültekintéssel meggyőződni az áthaladás biztonságosságáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában