Megvezette „tanítványait”

2023.02.26. 09:48

Pécsen is megfordult a zalai kamujézus, akire több év börtön is várhat

Jézus reinkarnációjának adta ki magát egy 69 éves férfi, aki több embertől csalt ki pénzt. A férfi több helyen járt, Pécsen is megfordult. A Zalaegerszegi Járásbíróság március elsején előkészítő ülést tart az ügyében.

Zs. J.

Képünk illusztráció!

Fotó: Mary Doggett / Shutterstock

A zalai 69 éves férfi spirituális, energiával gyógyító mesternek adta ki magát. „Betegeit, tanítványait” csoportos foglalkozásokon és egyénileg is fogadta, melyen a feltétel nélküli szeretetről, Istenről, a Megváltóról, az anyagi javak megvetéséről, a testi és lelki megtisztulásról, a szerénységről, az odaadásról beszélt.

A személye köré csoportosuló – jellemzően gyógyításra, lelki útmutatásra vágyó – emberekkel országszerte különböző helyszíneken találkozott, így Pécsett is. A férfi magát Jézus inkarnációjának, s ezáltal „gyógyító és lelket mentő mesternek” tüntette fel. Tanításaival látogatói bizalmába férkőzött, érzelmi függőséget teremtett velük, majd befolyásolni kezdte életvitelüket, pár- és pályaválasztásukat, továbbá pénzügyi döntéseiket. Követőit arra buzdította, hogy az általa megjelölt jótékony célokra különböző összegeket adjanak, a pénzt azonban saját luxus életvitelének finanszírozására fordította.

A férfi megjelenésével, beszédével családokat, nőket, férfiakat varázsolt el, akiktől később jelentős pénzösszegeket, aranyékszereket, ingatlanokat szerzett meg. Volt, akiknek azt mondta, hogy a pénzt gyermekek táboroztatására, rászoruló családok megsegítésére fordítja.

Amennyiben a 69 éves férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról az ügyész 6 év börtönbüntetést, 6 év közügyektől való eltiltást és 150 napi tétel (egy napi tétel összege 1.500 forint) pénzbüntetést indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában