Nyolc évet kapott az elkövető

2023.02.07. 11:51

Rablótámadás: súlyos sérüléseket szenvedett az idős asszony

Egy 89 éves nőt rabolt ki egy fiatalember Pécsen tavaly januárban. A bíróság a férfit nyolc év fegyházra ítélte, az ítélet nem jogerős.

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Oleg Kopyov

A rablótámadás tavaly január 19-én délelőtt történt Pécsen. Egy férfi egy pécsi pékség előtt meglátta az idős asszonyt, amint nehezen járva, kerekes bevásárlótáskáját maga mellett húzta. A férfi ekkor eldöntötte, hogy a nőt kirabolja, ezért követte a közeli emeletes házakig, majd az egyik lakóház előtti útszakaszon az idős nő mellé futott, és a kerekes bevásárlótáskáját a nő kezéből olyan erővel tépte ki, hogy a nyugdíjas előbb az úttesten parkoló egyik gépjárműnek esett, majd a földre zuhant.

A férfi készpénzt keresve a bevásárlótáskát átkutatta, azonban abban csak élelmiszereket talált, ezért azt az egyik garázs melletti bokros, gazos területen elrejtette, majd a lakóhelyére ment.

Az idős nő szeméremcsont törését, a bal oldali csípőízületi vápa darabos törését és a bal oldali keresztcsont oldalsó felszínének beroppanását szenvedte el, mely sérülések külön-külön és együttesen is nyolc napon túl gyógyulóak.

A Pécsi Járásbíróság a napokban megtartott nyilvános tárgyaláson K. M. vádlottat, mint különös visszaesőt, nyolc év fegyházra és tíz év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte. 

Az ítélet ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítéséért, az ügyész a vádlott terhére, súlyosításért, hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabása végett jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!