Óvatosságra int a rendőrség

2023.02.10. 13:36

Sok baleset történt az elmúlt héten a baranyai utakon

– Kérjük, hogy az esti-éjszakai órákban, gyér forgalom mellett is tartsák be a közlekedési szabályokat. Amennyiben a forgalomirányító fényjelző készülék nem működik (sárgán villog), akkor az elsőbbséget szabályozó jelzőtáblák utasításai az irányadók – hívta fel a közlekedők figyelmét a rendőrség.

Zs. J.

Fotó: Monkey Business Images

Baranya vármegye közútjain január 30-a és február 5-e között összesen 42 baleset történt, amelyek közül 38 anyagi kárral járt, négy esetben azonban személyi sérülés is bekövetkezett. Két baleset könnyű, egy súlyos sérüléssel végződött, egy baleset során pedig az egyik gépjármű vezetője a helyszínen életét vesztette.

Az elmúlt héten a sérüléses balesetek legfőbb két oka az elsőbbségadás elmulasztása és a sebesség nem megfelelő megválasztása volt.

A halálos baleset a 6-os számú főúton, Szentlőrinc belterületén következett be február 5-én 0 óra után pár perccel. Egy Bükkösd irányából Szentlőrinc felé közlekedő személygépkocsi nem tett eleget elsőbbségadási kötelezettségének, és nekiütközött a tőle jobbról, a 6-os számú főúton közlekedő tehergépkocsinak. Az ütközés után mindkét jármű nekicsapódott egy forgalomirányító fényjelző készüléknek, majd azt kidöntve egy ingatlan kerítésének. A baleset során a Bükkösd felől érkező autó vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában