Sokba került a mutatvány

2023.02.16. 17:30

Százharminccal repesztett ötvenes táblánál a botykapeterdi Hamilton

Zs. J.

Komoly veretés volt.

Forrás: Shutterstock

Fotó: hxdyl

Botykapeterd Az elmúlt hetekben több helyen is sebességmérés zajlott Baranya vármegye közútjain. A rendőrségi akciónak kiváltó oka többek között abban kereshető, hogy a baranyai utakon több halálos baleset volt. A rendőrök több esetben drónt is bevetettek, hogy a szabályokat be nem tartó járművezetők kiszűrjék.

A 6-os számú főúton rendszeresek a sebesség-ellenőrzések, ennek ellenére néha meg tudják lepni az autósok a rendőröket. Egy merész sofőr például február 10-én este Botykapeterden 50 km/h helyett 130 km/h-ás sebességgel száguldott át. Ez a mutatvány 300 ezer forintjába fog kerülni, ugyanis ennyi a fix közigazgatási bírság összege, amelyet ki kell fizetnie. A sebességtúllépés a leggyakoribb baleseti ok.

– Az a néhány perc előny nem ér annyit, hogy valaki megsérüljön, vagy életét veszítse –  közölte a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztálya. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában